Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@03:21:31 GMT

ناشنوایی که رتبه ۳ کنکور دکترا شد

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۰۱۹۴۴

ناشنوایی که رتبه ۳ کنکور دکترا شد

خبرگزاری مهر؛ گروه مجله - جواد شیخ الاسلامی: راست می‌گویند که انسان هیچ حد و مرزی ندارد و موفقیت یا شکستش در دست خود اوست. انسان صاحب اختیار خلق شده است و تنها خودش می‌تواند برای زندگی‌اش تصمیم بگیرد. درواقع سرنوشت ما را تصمیم‌های کوچک و بزرگ روزمره‌مان مشخص می‌کند. امروز سراغ کسی رفته‌ایم که به معنای واقعی صاحب اختیار بودن و تلاشگر بودن و ناامید نشدن را در زندگی‌اش جلوه‌گر ساخته و از پس موانع کوچک و بزرگ رد شده و یک شگفتی را رقم زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زینب حافظی ناشنوایی است که علی رغم ناشنوا بودن در مدارس عادی درس خوانده و تنها با لب‌خوانی درس‌ها را یاد گرفته است. او تحصیل را تا مقطع دکترا ادامه داده و با وجود همه موانع در کنکور دکترا رتبه ۳ را به دست آورده است.

این روزها بعضی ویدئوهای او در صفحه شخصی اینستاگرامش زیاد دیده می‌شود. ویدئوهای کوتاهی که او از خودش می‌گیرد و به مخاطبانش توصیه‌هایی درباره زندگی و تمرین حال خوب دارد. وقتی پیشنهاد گفت و گو را به او ارائه کردیم، دوست داشتیم این گفت و گو حضوری باشد اما خانم حافظی به خاطر این‌که صحبت کردن ممکن است کمی اذیت‌شان کند، پیشنهاد دادند به سوالات ما مکتوب جواب بدهند. در دقیق بودن این مصاحبه کوتاه همین قدر بدانید که وقتی هنگام صحبت با خانم حافظی از کلمات «خسته نباشید» و «انشاالله» استفاده کردم، خانم حافظی پیشنهاد دادند به جای خسته نباشید از «خداقوت» استفاده کنم، چون به تعبیر او حال بهتری منتقل می‌کند، و در هنگام نوشتن انشالله صورت درست آن یعنی «ان‌شاءالله» را بنویسم، چون این کلمه کلمه‌ای قرآنی است و با اشتباه نوشتن معنای آن فرق می‌کند! این ریزبینی برایم جالب بود. جالب‌تر اینکه شنیدم که خانم حافظی درباره به کارگیری درست کلمات در زندگی به دیگران مشاوره می‌دهند. این یعنی کسی که خودش به سختی می‌شنود و حرف می‌زند از ما که راحت می‌شنویم و حرف می‌زنیم توجه بیشتری به کلمات و بار معنایی آنها و جایگاه استفاده از آنها دارد.

خانم حافظی، ناشنوایی شما از کی شروع شد؟ مادرزادی است یا نه؟

مسئله‌ی شنواییِ من از بدوِ تولدم شروع شد. بله مادرزادی است.

بیشترِ دکترها گفتند که به علتِ شیمیاییِ بودنِ پدرم بوده، من و خواهرم هم بعد از شیمیاییِ پدرمان به دنیا آمدیم و احتمال اینکه به دلیل شیمیایی بودن پدرم باشد وجود دارد. خواهرم نیمه هستند، یعنی به‌راحتی می‌توانند با تلفن صحبت کنند، اما من عمیق هستم، یعنی قادر نخواهم بود که با تلفن صحبت کنم و ارتباطم تنها از طریقِ پیامک است.

چطور با ناشنوایی کنار آمدید؟ مثلاً وقتی کودک بودید، بگویید چه تجربیات و سختی‌هایی داشت؟

من تا سالِ اولِ ابتدایی در مدرسه «باغچه‌بان» بودم، بعد به دلیلِ اینکه نمونه بودم به مدرسه عادی منتقل شدم. وقتی به مدرسه عادی رفتم، مسائل بیشتر شد، یعنی در هر پایه‌ای تنها من بودم که ویژگیِ شنوایی داشتم. زمان‌هایی که املا داشتیم، دوست نداشتم، چون برای هر کلمه‌ای می‌بایستی سرم را جهتِ اینکه لب‌خوانی کنم، بالا می‌آوردم. در این مواقع بیشتر مسئله شنوایی‌ام پررنگ جلوه می‌کرد، چون به خودم می‌گفتم بقیه چقدر راحت می‌نویسند، اما من برای هر کلمه‌ای می‌بایستی سرم را بالا بیاورم. وقتی به دبیرستان رسیدم، بسیار خوشحال شدم که دیگر املا نداریم!

در ادامه بگویم که الحمدلله معلمانِ دلسوز و دوستانِ مهربانی داشتم که بر خود لازم می‌دانم از سرکار خانم شهناز اردوخانی که دبیرِ ریاضی در مقطعِ راهنمایی‌ام بودند تشکرِ ویژه بکنم، چون‌که راه را به من نشان دادند و من همیشه در قلبم از ایشان یاد می‌کنم.

خانواده چطور با این مسأله رفتار می‌کردند؟ در خانواده کسی دیگر هم هست که ناشنوایی داشته باشد؟

من دستِ پدر و مادرِ عزیزم را می‌بوسم، چون‌که بی‌نهایت لطف کردند و همیشه حمایت کردند تا به مدارجِ عالی برسیم. اکنون که در این جایگاه هستم، به لطفِ بی انتهای خدای مهربان و پدر و مادرم بوده و بس. بله، دخترعمه‌ام ویژگیِ شنوایی دارند که البته ایشان سرخک گرفتند و خواهر و برادرهایشان سالم هستند الحمدلله.

شما در صحبت‌هایتان تأکید زیادی دارید که آدم‌ها از کلمات مناسب در تعاملات‌شان استفاده کنند. ناشنوایی و معلولیت را چطور تعریف می‌کنید؟ آنها را ضعف حساب می‌کنید یا ویژگی؟

بله درست است. کسی که قادر به شنیدن نیست، یک مسئله است، چون راهکارهایی برای آن وجود دارد.

راهکارها را خدمتتان می‌گویم:

راهکارِ اول: استفاده از سمعک‌ها

راهکارِ دوم: انجامِ کاشتِ حلزون

راهکارِ سوم: لب‌خوانی کردن (یعنی از چشم‌ها استفاده کردن)

راهکارِ چهارم: استفاده از زبانِ اشاره

پس خواهید دید که «مشکل» یا «ضعف» نیست، چون ما زمانی می‌توانیم از واژه‌ی «مشکل» استفاده کنیم که حل‌شدنی نباشد.

همانطور که می‌دانید خیلی از معلولان از جمله ناشنوایان به خاطر معلولیتی که دارند درس را ادامه نمی‌دهند و تا مقاطع بالا تحصیل نمی‌کنند. چه شد که شما علی رغم اینکه ناشنوا بودید درس‌تان خوب بود؟

من بیشتر بر روی علاقه‌ام که ریاضی بود، هست و خواهد بود و توانمندی‌هایم تمرکز می‌کردم، می‌کنم و خواهم کرد. انسانی که به چیزی یا کسی علاقه‌مند باشد، تا نفس می‌کشد، به دنبالش می‌رود در هر شرایطی که باشد.

چقدر مهم است که معلولین فعالیت‌های اجتماعی مثل تحصیل را جدی بگیرند و خودشان را در خانه حبس نکنند؟ چقدر به روحیه و شادی و آرامش آنها کمک می‌کند؟

بسیار مهم است، چون‌که به‌راحتی می‌توانند شغلی که دوست دارند را پیدا کنند. من چون از راهنمایی به بعد علاقه داشتم به ریاضی، اکنون دبیرِ ریاضی هستم. بسیار کمک می‌کند، چون‌که طبیعتاً کسی که به استقلال برسد در هر زمینه‌ای، می‌تواند هم به آسایش برسد و هم به آرامش.

در کلاس‌های عادی چطور با دیگر دانش آموزان و معلم تعامل می‌کردید؟ لب‌خوانی کار را برایتان مشکل نکرده بود؟

با معلمان و دانش‌آموزان هم راحت تعامل می‌کردم. مسئله‌ای ایجاد نمی‌شد، چون من همیشه در ردیفِ اول می‌نشستم و معلمانِ دلسوز و دوستانِ مهربانم بسیار مرا درک می‌کردند.

وقتی فهمیدید رتبه ۳ کنکور دکترا شدید چه احساسی داشتید؟ خانواده و دوستان چه واکنشی داشتند؟ باورش برای کسانی که می‌شنیدند سخت نبود؟

من در تمامِ مقاطع (ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان) یا نفرِ اول بودم یا دوم و یا سوم، لذا درکِ این رتبه هم برای خودم، هم برای خانواده‌ام و هم برای دوستانم راحت بود.

به عنوان یک ناشنوای مستعد و نخبه آیا امکان کار کردن دارید یا نه؟ چه انتظاری از نهادها و ارگان‌ها درباره کار و فعالیت اجتماعی و شغل‌تان دارید؟

بله هم در مدرسه تدریس می‌کنم و هم در دانشگاه.

اگر وزیر رفاه یا رئیس سازمان بهزیستی کشور بودید چه خدماتی برای معلولین به خصوص ناشنوایان ارائه می‌کردید؟!

خودم شخصاً دوره برگزار می‌کردم و آموزش می‌دادم که خود را باور کنند، چون باور از همه چیز مهم‌تر است. ثانیاً آموزش می‌دادم که بدانند کسانی که قادر نیستند بشنوند، یک مسئله یا ویژگی است که راهکارهایی برای این مسئله وجود دارد، ثالثاً آموزش می‌دادم که به دنبالِ «چرا» نباشند، به دنبالِ این باشند که «چگونه» یا «چطور» می‌توانند خود را به نسخه بهتری از خود تبدیل کنند.

ظاهراً مدتی است مشاوره هم می‌دهید. به چه کسانی و درباره چه چیزی مشاوره می‌دهید؟ با توجه به اینکه رشته شما ریاضی و کامپیوتر است، آیا مشاوره هم درباره این رشته‌هاست یا درباره ناشنوایی و راه‌های مواجهه با آن؟

به همه مشاوره می‌دهم و درباره خانوادگی، تحصیلی و کاری. بیشتر در زمینه‌ی به‌کارگیریِ کلمات هست.

رشته‌های ریاضی و کامپیوتر مناسب ناشنوایان است؟ اصولاً می‌توان چنین دسته بندی داشت و رشته‌های مناسب ناشنوایان را نام برد؟

افرادی که ویژگیِ شنوایی دارند، در تمامِ رشته‌ها می‌توانند تحصیل کنند.

نکته‌ای هست که بخواهید بگویید؟

نکته این است که اگر ما بیاموزیم چگونه مهارت‌مان را بالا ببریم در اینکه چه کلماتی را به کار ببریم، می‌توانم به جرأت بگویم که صددرصد مسئله‌ای باقی نمی‌ماند، چه برسد به اینکه بخواهد حل شود.

کد خبر 5437679

منبع: مهر

کلیدواژه: ناشنوایان ناشنوایی معلولیت معلولان جوانان نخبه دوره دکتری صفحه اول روزنامه ها دکه روزنامه صفحه اول روزنامه های ورزشی صفحه اول روزنامه های اقتصادی اوکراین پادکست جنگ اوکراین صفحه اول روزنامه های استان ها روسیه آخرین اخبار اوکراین حمله روسیه به اوکراین افغانستان ناشنوایان ذکر صلوات خانم حافظی لب خوانی رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۱۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کرد

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت:متاسفانه در گذشته مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کرد و سیستم آموزشی به سمت یادگیری سطحی رفته بود و دانش‌آموزان تنها به دنبال تست‌های کنکور بودند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، مهدی کاظمی امروز در آیین تجلیل از معلمان نمونه استانی خوزستان در محل تالار امام خامنه‌ای اهواز اظهار داشت: نقش تربیتی معلم در کنار نقش اصلی آن که آموزش‌دهنده علوم مختلف است بسیار اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه جذب معلم از جمله اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دولت سیزدهم است گفت:  در سال گذشته با تغییر رویکرد در جذب نیروی معلم تلاش شد تا افرادی که شایستگی و توانمندی تحصصی و حرفه‌ای به کار گرفته شوند.

کاظمی اظهار کرد: معلم اصلی‌ترین عنصر در نظام تربیت و تعلیم است و بدون این قشر فرهیخته این وزارتخانه دیگر معنایی ندارد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه معلم در کنار آموزش درس در تعلیم مهارت‌های زندگی نیز بسیار اثر گذار است ادامه داد: نقش تربیتی معلم در کنار نقش اصلی آن که آموزش‌دهنده علوم مختلف است بسیار اهمیت دارد.

وی ادامه داد: دانش‌آموز از کلام و رفتار معلم تاثیر می‌گیرد و این تاثیرپذیری تا سال‌ها در ذهن دانش‌آموز باقی خواهد ماند.

امیدآفرینی در نسل نوجوان با کمک معلم

کاظمی با بیان اینکه امروز یکی از نیازهای مهم کشور امیدآفرینی در نسل نوجوان است اظهار کرد: امید آفرینی باید توسط معلمان انجام شود.

وی با بیان اینکه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مورد تاکید دولت است ادامه داد: در سند تحول بنیادین نیز بر امیدآفرینی در دانش‌آموزان از سوی معلم‌ها اشاره شده است.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در دولت سیزدهم بر اجرای سند تحول به عنوان نقشه راه آموزش و پرورش بسیار تاکید می‌شود تصریح کرد: قطعا اجرای این سند محقق نمی‌شود مگر اینکه آثار آن را در مدارس ببینیم.

وی گفت: مدیران مدارس در اجرای این سند بسیار اثر گذار هستند چرا که مدیر مدرسه می‌تواند نقش هر کدام از معلمان را برای اجرای اهداف این سند محقق کند.

کاظمی تاکید کرد: مدیران مدارس نباید به مدیران اجرایی تبدیل شوند بلکه باید نقش آموزشی و راهبری را در مدارس داشته باشند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در ادامه سخنان خود با بیان اینکه شاخص‌های دسترسی آموزشی و پوشش تحصیلی خوزستان وضعیت خوبی دارد اظهار کرد: اما متاسفانه آموزش و پرورش خوزستان در شاخص کیفیت نیاز به توجه و برنامه‌ریزی بیشتری دارد.

وی تاکید کرد: ارتقاء کیفیت آموزش باید به عنوان یکی از اصول بسیار مهم در آموزش و پرورش دنبال شود.

هدف اجرای طرح رتبه‌بندی ارتقای نظام تعلیم و تربیت است

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: توانمندسازی معلمان و نقش آن‌ها در امر آموزش و تربیت باید جدی‌تر دنبال شود.

وی گفت: ایجاد سوابق و سنجش تحصیلی در پایه‌های ششم و نهم نیز مدنظر این وزاتخانه است تا پایان هر پایه وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان بررسی شود.

کاظمی ادامه داد: متاسفانه در گذشته اطلاعات و رصد مناسبی از وضعیت آموزش استان‌ها نبود.

برگزاری امتحانات نهایی پایان هر مقطع تحصیلی

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: امتحانات نهایی با مصوبه جدید برای ارزیابی هر مقطع برگزار می‌شود.

کاظمی تصریح کرد: متاسفانه در گذشته مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کرد و سیستم آموزشی به سمت یادگیری سطحی رفته بود و دانش‌آموزان تنها به دنبال تست‌های کنکور بودند.

وی ادامه داد: در حال حاضر تمرکز بر یادگیری دانش‌آموزان است و بر اساس آموخته‌های طول سال تحصیلی در کنکور شرکت خواهد کرد.

کاظمی در ادامه با بیان اینکه یکی از نیازهای ضروری کشور مهارت آموزی است بیان کرد: نظام آموزشی باید به سمت مهارت‌آموزی حرکت کند و راه حل ایجاد اشتغال و توسعه تولید کشور با مهارت‌آموزی دانش آموزان رقم می‌خورد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش از تمامی مسئولان، کارخانجات و شرکت‌های استان خواست تا برای مهارت‌آموزی دانش‌آموزی پای کار بیایند.

کاظمی اظهار کرد: چهار درصد سهم آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در کشور ارتقا یافته و 213 هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی کشور افزوده شده است.

وی افزود: آیین‌نامه ملی تقویت وتوسعه مهارت‌آموزی قبل از هفته معلم در هیات دولت تصویب شد و نقش هر دستگاه در این آیین نامه مشخص شده است.

انتهای پیام/735/.

دیگر خبرها

  • جزئیات برگزاری مجدد کنکور ویژه داوطلبان سیل‌زده
  • مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کرد
  • فرصت داوطلبان کنکور برای ویرایش دروس و ترمیم نمرات از ۲۱ اردیبهشت
  • استان بوشهر رتبه ۱۳ کشور در کنکور سراسری را دارد
  • برگزاری امتحانات نهایی با حضور ۱۴۰ هزار دانش‌آموز خوزستانی
  • شهید عبدالرضا موسوی؛ از رتبه اول کنکور پزشکی تا شهادت برای فتح خرمشهر/ شهیدی که محل دفنش را مشخص کرده بود
  • استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»
  • سهم دشتستان از رتبه‌های برتر کنکور افزایش یابد
  • (تصویر) تصویر متفاوت از پوشش زنان در کنکور ۵۰ سال قبل
  • ۷ درصد رتبه‌های برتر کنکور از مددجویان کمیته امداد هستند